«Гоголівська Джавеліна»: у селищі на Полтавщині роблять локшину для військових
У селищі Гоголеве на Полтавщині волонтерки «Гончаренко центру» разом із місцевими жителями налагодили виробництво домашньої локшини швидкого приготування для українських військових.
Від початку війни вже виготовили і передали понад тонну домашньої локшини, яка заварюється окропом і за декілька хвилин її можна вживати, як готовий продукт.
У селищі створили імпровізований харчовий цех. Готують локшину за унікальним рецептом, який розробила місцева волонтерка Оксана. Жінки вимішують тісто, ріжуть, підсушують над пательнями, фасують. В страву додають сушені овочі, які також готуються на місці, та спеції.
До процесу приєдналася навіть 90-річна бабуся пані Оксани, яка стала найстаршою господинею в цеху.
«Ми хотіли, щоб наша локшина була корисною та поживною. Тому ми додаємо туди яйця, овочі, спеції – все домашнє, наше, з городу. А найкраща подяка, те що нас надихає – це, коли наші воїни телефонують і кажуть, що їм було смачно», — розповіла волонтерка Оксана.
Готову домашню локшину швидкого приготування волонтери «Гончаренко центру» відвозять на передову.
Раніше ми писали, що для дітей-переселенців з Полтави організовують безплатні екскурсії до контактного зоопарку.
Подякуй авторці!
Сподобалась стаття? Mожеш подякувати авторці гривнею.