«Гоголівська Джавеліна»: у селищі на Полтавщині роблять локшину для військових

У селищі Гоголеве на Полтавщині волонтерки «Гончаренко центру» разом із місцевими жителями налагодили виробництво домашньої локшини швидкого приготування для українських військових.

Фото — «Гончаренко центр»

Від початку війни вже виготовили і передали понад тонну домашньої локшини, яка заварюється окропом і за декілька хвилин її можна вживати, як готовий продукт.

У селищі створили імпровізований харчовий цех. Готують локшину за унікальним рецептом, який розробила місцева волонтерка Оксана. Жінки вимішують тісто, ріжуть, підсушують над пательнями, фасують. В страву додають сушені овочі, які також готуються на місці, та спеції.

Фото — «Гончаренко центр»

До процесу приєдналася навіть 90-річна бабуся пані Оксани, яка стала найстаршою господинею в цеху.

Фото — «Гончаренко центр»
«Ми хотіли, щоб наша локшина була корисною та поживною. Тому ми додаємо туди яйця, овочі, спеції – все домашнє, наше, з городу. А найкраща подяка, те що нас надихає – це, коли наші воїни телефонують і кажуть, що їм було смачно», — розповіла волонтерка Оксана.

Готову домашню локшину швидкого приготування волонтери «Гончаренко центру» відвозять на передову.

Раніше ми писали, що для дітей-переселенців з Полтави організовують безплатні екскурсії до контактного зоопарку.

Подякуй авторці!

Сподобалась стаття? Mожеш подякувати авторці гривнею.

Валерія Литвин

Ще з рубрики: "Соціум"