Який шоколад підходить під коньяк

Французи — народ, який винайшов коньяк, вважають, что кращої за шоколад закуски для цього напою взагалі не існує. Однак, на їхню думку, заїдати коньяк потрібно саме чорним гірким шоколадом, який на відміну від більш солодкого молочного не спотворює ароматичний купаж та дає змогу у повній мірі розкрити післясмак. Для смакування коньяку рекомендується вибирати чорні сорти з вмістом какао-бобів не менше 70%. Під елітний коньяк із тривалою витримкою краще підходить екстра чорний 90-відсотковий шоколад. Він порадує вибагливих гурманів вишуканими смаковими відчуттями. Можна вживати його у вигляді цукерок або батончиків. Щодо начинки найкращими варіантами є курага, вишня і різні горіхи. Якщо ви вирішили спробувати це поєднання, дізнайтеся ціни на шоколад в інтернет-магазині МАУДАУ.

Як правильно заїдати коньяк шоколадом?

poltavska-khvilia_xcwi/JXQzuotIg.jpeg

Альтернативні варіанти закусок

Попри те, що французи цей спосіб критикують, коньяк також можна заїдати лимоном. До речі, цей варіант закуски дуже поширений у нашій країні. Для цього лимон потрібно розрізати на тонкі часточки, за бажанням можна посипати їх цукром для зменшення гіркоти напою та кислоти фрукта. Чорний шоколад у такому випадку теж не є зайвим. Доктори-ендокринологи стверджують, що поєднання коньяку із гірким шоколадом завдає особливої шкоди підшлунковій залозі. Отже, тим, хто має проблеми із цим органом, краще віддавати перевагу іншим продуктам у якості закуски:

  1. різні види солоних сирів;
  2. фруктова нарізка;
  3. горіхи (фундук, мигдаль, арахіс);
  4. копчені ковбаски, балик, хамон.

Для отримання позитивних вражень від дегустації рекомендується вибирати якісні сорти коньяку від відомих виробників. Алкоголь високої якості й різні різновиди шоколаду можна придбати в маркеті важливих штук MAUDAU.

Коктейль «Шоколадний коньяк»

Коктейлі із шоколадним присмаком також мають популярність в усьому світі. Вони приваблюють новими смаковими відчуттями та ніжним ароматичним букетом. Пропонуємо вашій увазі один із цікавих варіантів для поціновувачів коньяку. Інгредієнти й дозування:

  1. коньяк (французький або вірменський) — 50 мл;
  2. шоколадний лікер (або холодний рідкий шоколад) — 20 мл;
  3. лимонний сік «фреш» — 5 мл;
  4. лід у кубиках.

Рецептура приготування: ретельно перемішайте всі інгредієнти в шейкері, перелийте мікс у широкий скляний келих, у який попередньо киньте кубики льоду. Цей простий коктейль можна легко приготувати в домашніх умовах.

Андрій Горб

Ще з рубрики: "Релакс"

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар