Менше цукру та солі — у кулінарному хабі на Полтавщині готували нові шкільні страви
У новоствореному кулінарному хабі у Кременчуці на базі Центру профтехосвіти №1 підготували майбутніх кухарів, які впроваджуватимуть нову систему харчування у школах та садочках.
Про це повідомили у Полтавській ОВА. Полтавщина увійшла в трійку областей, які стали пілотними у реалізації цього проєкту.
Для учасників провели дводенне професійно-практичне навчання. Отримані знання кулінари передаватимуть майбутнім кухарям, які навчаються в ПТУ, та працівникам шкільних їдалень.
Першими учнями хабу стали 20 майстрів профтехосвіти Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука. Вони готували 10 страв за новим рецептом.
«Страви, ніби, звичайні. Але в них набагато менше солі та цукру, більше спецій для смаку та овочів. Застосовували як традиційне, так і сучасне технологічне обладнання», – зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
Заклад став учасником проєкту «School Chef’s Training Hubs Development» у межах стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.
Надалі кулінарний хаб у Кременчуці стане майданчиком для подальших навчань і перекваліфікацій кухарів області. Діятиме каскадний метод підготовки працівників харчоблоків: ті, хто пройшли тренінг, далі можуть навчати інших.
Проєкт реалізовують за підтримки МОН України, Посольства Швейцарії, Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), тренерів команд Національної асоціації громадського харчування та Cult food.
Подякуй автору!
Сподобалась стаття? Mожеш подякувати автору гривнею.