Капусняк, який готують на Полтавщині, хочуть внести до переліку нематеріальної спадщини України

Технологію приготування бербеницького капусняку пропонують внести до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

poltavska-khvilia_xcwi/htzPWfMSg.jpeg
Фото: Лохвицька міська рада

Про це повідомили в Лохвицькій міськраді.

Капусняк за особливим рецептом готують у Бербеницях Жабківсько-Бербеницького старостату. Оригінальною деталлю приготування страви стало додавання натертої капусти, яку настоюють у сироватці чи квасі.

Виконком Лохвицької міськради звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики України з проханням включити технологію приготування капусняку в селі Барбениці до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Нагадаємо, полтавці зварили 150 банок кизилового варення для ЗСУ.

Подякуй авторці!

Сподобалась стаття? Mожеш подякувати авторці гривнею.

Євгенія Мазниця

Ще з рубрики: "Новини"

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар