Підприємець зі Слов'янська з нуля запустив виробництво оцту на Полтавщині
Іван Дігтяр із Слов'янська на Донеччині через обстріли вимушений був у липні 2022 року перебратися у Решетилівку, залишивши сад, де він брав продукцію для торгової марки «Адамівка».
Про це пише «Телеграф».
У Слов'янську підприємець брав продукцію із саду, в якому росло близько чотирьох тисяч яблунь, слив, абрикос, а у Решетилівці чоловік на невеликому клаптику території одночасно варить яблучно-сливовий сік, монтує обладнання для переробки томатів, а у величезній бочці — зброджує яблучний оцет.
«Магазинний яблучний оцет не має нічого спільного з нашим. То зброджений спирт, у який доданий яблучний сік. А ми випускаємо живий, не пастеризований, у якому збережені всі вітаміни та мікроелементи у великих кількостях. І запах яблук. Це сидр, настояний на оцтовій матці, що є "родичкою" чайному грибові», – каже підприємець.
Крім того, у сонячній сушарці на підприємстві підсихають яблучні чипси, готується до запуску «реактор», у якому жнивні відходи перетворять на біопаливо, а інший «реактор» уже виробляє з яблучних вичавків терра прету — вічну родючу землю, якій не потрібні добрива.
Подякуй автору!
Сподобалась стаття? Mожеш подякувати автору гривнею.