Десять рецептів гарячих напоїв для холодної осені

На календарі вже останні дні жовтня й погода з кожним днем стає все холоднішою. Доки у Полтаві не увімкнули опалення — ми пропонуємо зігріватися в ці дні гарячими напоями. Тож у нашій новій добірці ми зібрали різні варіанти осінніх напоїв. Від міцних алкогольних коктейлів до гарячого шоколаду з перцем чилі.

Гарячі алкогольні напої:

Інгредієнти:

  • Тростинний цукор — 1,5 чайних ложок.
  • Свіжозварена кава — 100 мл.
  • Ірландський віскі — 30 мл.
  • Збиті вершки — 50 мл.

Спосіб приготування:

  • Візьміть тростинний цукор і 20 мл ірландського віскі. Підігрівайте суміш, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру;
  • Влийте в стакан решту віскі. За допомогою сірників або запальнички підпаліть вміст і плавними рухами розподіліть вогонь по стінках стакана, щоб утворилася карамель;
  • Повільно вилийте в стакан гарячу каву, намагаючись не порушити шар карамелі;
  • Збийте до стійкості вершки та розмістіть збиті вершки у вигляді пишної шапки на поверхню напою;
  • Напій можна декорувати кількома кавовими зернятами для аромату.
Ірландська кава

Інгредієнти:

  • 250 мл чорного чаю;
  • 50 мл темного рому;
  • 1 столова ложка меду або цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • 2-3 гвоздики;
  • Шматочок лимона.

Спосіб приготування:

  • Заваріть чорний чай;
  • Додайте корицю, гвоздику і шматочок лимона, дайте настоятися 5 хвилин;
  • Додайте ром і мед, ретельно перемішайте;
  • Подавайте гарячим.
Грог

Інгредієнти:

  • 8 шт. хурми;
  • 9 шт. лайма;
  • 2 палички кориці;
  • 2 ст.л цукру коричневого;
  • 350 мл рому;
  • 150 мл вина імбирного;
  • 1 літр імбирного еля;
  • 1 шт. м'ята.

Спосіб приготування:

  • Зніміть з хурми листя, тонко наріжте м'якуш і додайте у велику миску для пуншу разом із нарізаним лаймом, соком лайма, паличками кориці та цукром. Дайте постояти кілька хвилин, щоб цукор розчинився;
  • Налийте темний ром і імбирне вино в миску для пуншу. Потім влийте імбирний ель;
  • Подавайте ромовий пунш із хурмою у прозорих келихах, прикрасивши гілочками м’яти.
Ромовий пунш із хурмою

Інгредієнти:

  • 750 мл червоного вина;
  • 100 мл апельсинового лікеру (типу Cointreau);
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 апельсин, нарізаний скибочками;
  • 1 яблуко, нарізане шматочками;
  • 1 паличка кориці;
  • 2-3 гвоздики.

Спосіб приготування:

  • Налийте вино в каструлю і додайте апельсиновий лікер, цукор, фрукти та спеції;
  • Нагрівайте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння;
  • Настоюйте кілька хвилин, потім подавайте гарячим.
Сангрія з червоного вина

Безалкогольні гарячі напої:

Інгредієнти:

  • 500 мл яблучного соку;
  • 2 палички кориці;
  • 4-5 гвоздик;
  • 1 зірочка бадьяну;
  • Сік половини апельсина;
  • Мед або цукор на свій смак.

Спосіб приготування:

  • Налийте яблучний сік у каструлю, додайте спеції;
  • Нагрівайте на середньому вогні, не доводячи до кипіння, близько 10-15 хвилин;
  • Додайте апельсиновий сік і мед або цукор;
  • Процідіть напій перед подачею.
Пряний яблучний пунш

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці;
  • 1 дрібка меленого чилі;
  • 1 столова ложка цукру (за бажанням).

Приготування:

  • Нагрійте молоко і додайте шоколад, постійно помішуючи, поки він не розтане;
  • Додайте корицю і чилі;
  • Нагрівайте ще кілька хвилин, не доводячи до кипіння;
  • Можна додати цукор за бажанням для додаткової солодкості;
Пряний шоколад із перцем чилі

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 250 мл молока;
  • 1/4 чайної ложки кориці;
  • Щіпка меленого чилі.

Спосіб приготування:

  • Змішайте какао, цукор, корицю і чилі у каструлі;
  • Додайте молоко і нагрівайте, постійно помішуючи;
  • Подавайте гарячим, прикрасивши корицею.
Какао з корицею і чилі

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка какао-порошку;
  • 150 мл чорної кави;
  • 100 мл молока;
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту;
  • Цукор до свого смаку.

Спосіб приготування:

  • Використовуючи турку, на повільному вогні підігрійте суміш із цукру, какао-порошку та меленої кави;
  • Потім влийте гарячу воду і, очікуючи закипання, варіть каву до повної готовності;
  • Візьміть маленьку каструлю, перелийте до неї кавову основу і, повільно вливаючи молоко, нагрівайте суміш на помірному вогні;
  • На завершення процесу додайте половинку чайної ложки ванілі, і за бажанням прикрасьте поверхню збитими вершками.
Мокко з ваніллю

Інгредієнти:

  • 1 л яблучного соку;
  • 1 паличка кориці;
  • 3-4 гвоздики;
  • 1 апельсин (нарізаний скибочками);
  • 1 столова ложка меду.

Спосіб приготування:

  • Нагрівайте яблучний сік на середньому вогні разом із паличкою кориці, гвоздикою та апельсиновими скибочками;
  • Прогрівайте 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння;
  • Додайте мед і ретельно перемішайте перед подачею.
Гарячий сидр з прянощами

Інгредієнти:

  • 300 мл гранатового соку;
  • 200 мл води;
  • 1 гілочка м’яти;
  • 1 столова ложка меду.

Спосіб приготування:

  • Змішайте гранатовий сік із водою і нагрівайте на середньому вогні;
  • Додайте м’яту і мед;
  • Прогрівайте, не доводячи до кипіння, потім процідіть і подавайте гарячим.
Гранатовий напій з м'ятою

Нагадаємо, що раніше ми розповідали, що приготувати з інжиру.

Марія Тристан

Ще з рубрики: "Користь"