Що приготувати з інжиру: рецепти випічки

Осінь — ідеальний час для затишних вечорів із чашкою гарячого чаю або ароматної кави, а що може бути краще, ніж доповнити їх домашньою випічкою? Проте не простою випічкою, а цікавими десертами з інжиру. «Полтавська хвиля» зібрала підбірку різних рецептів з цим інгредієнтом.

poltavska-khvilia_xcwi/uqRKTZmHg.jpeg

Пісочний пиріг з інжиром

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 50 г
  • Яйце — 1 шт
  • Свіжий інжир — 500 г
  • Мед або цукор — за смаком

Процес приготування:

  • Змішайте борошно з маслом, додайте цукор і яйце, вимісіть тісто;
  • Розкачайте тісто і викладіть у форму для випікання;
  • Розріжте інжир навпіл або на четвертинки і викладіть на тісто;
  • Полийте зверху медом або посипте цукром;
  • Випікайте при температурі 180°C приблизно 25-30 хвилин.
poltavska-khvilia_xcwi/oy76DWiHg.jpeg
Пісочний пиріг з інжиром

Тарт з інжиром і сиром рікотта

Інгредієнти:

  • Тісто: готове пісочне або листкове
  • Рікота — 200 г
  • Свіжий інжир — 6-8 шт
  • Яйце — 1 шт
  • Мед — 2 ст.л.
  • Ванільний екстракт — 1 ч.л

Процес приготування:

  • Розкачайте тісто і викладіть його у форму для випікання;
  • Змішайте рікотту, яйце, мед і ванільний екстракт, потім викладіть цю суміш на тісто;
  • Наріжте інжир і викладіть зверху;
  • Випікайте при 180°C близько 30 хвилин, поки тарт не стане золотистим.
poltavska-khvilia_xcwi/c_TcOWmHg.jpeg
Тарт з інжиром і сиром рікотта

Мафіни з інжиру

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 100 г
  • борошно цільнозернове – 100 г
  • свіжий інжир – 4 шт
  • цукор коричневий – 100 г
  • яйця курячі – 1 шт
  • яєчні білки – 1 шт
  • йогурт жирний – 120 г
  • оливкова олія – 120 мл
  • мед – 1 ст. л
  • розпушувач – 1 ч. л
  • сода – ½ ч. л
  • кориця мелена – ¼ ч. л

Процес приготування:

  • Духовку попередньо розігріти до 180-190 ° C в режимі «гаряче повітря»;
  • Йогурт, яйце і яєчний білок з’єднати у чаші блендера і перемішати ложкою, додати 100 мл води, мед та ще раз перемішати;
  • Далі додаємо оливкову олію і збиваємо віночком на невеликій швидкості. Все борошно перемістити у глибоку миску, додати соду, розпушувач, цукор і корицю, все перемішати;
  • Додати до борошна збиті з йогуртом яйця, швидко, але ретельно вимішати тісто;
  • Інжир нарізати невеликими шматочками;
  • Форми для кексів заповнити тістом на 3/4 від загального обсягу, зверху розкласти часточки інжиру;
  • Випікати мафіни у розігрітій духовці 20 хвилин.
poltavska-khvilia_xcwi/c_YeOWmNR.jpeg
Мафіни з інжиру

Галета з інжиром по-французьки

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 130 г
  • Сіль – ½ ч. л
  • Цукор – 1 ч. л
  • Масло вершкове холодну – 115 г
  • Сметана – 55 г

Для начинки:

  • Інжир – 500 г
  • Цукор – 2 ст. л
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л
  • Борошно пшеничне – для посипання

Процес приготування:

  • Інжир вимийте і розкладіть на паперовому рушнику, щоб плоди обсохнули;
  • Борошно просійте в миску;
  • Всипте сіль і цукор. Змішайте сухі інгредієнти;
  • Холодне вершкове масло наріжте кубиками і додайте в миску. Перемішайте;
  • Отриману масу перекладіть на дошку і порубайте її ножем в крихту. Додайте сметану;
  • Замісіть тісто. Сформуйте його в кулю. Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 годину;
  • Наріжте інжир четвертинками або кружечками;
  • Дістаньте тісто з холодильника і дайте йому полежати при кімнатній температурі 5 – 7 хвилин;
  • Відріжте лист пергаментного паперу за розміром дека. Накрийте листом дошку та викладіть тісто. Присипте його борошном і розкачайте в тонкий круглий пласт діаметром 30 сантиметрів. Тісто варто присипати крохмалем;
  • Перемістіть лист з тістом на деко та розкладіть інжир. Посипте цукром та зігніть краї тіста на начинку;
  • Випікайте галету 45 хвилин. При бажанні можете посипати галету цукровою пудрою.
poltavska-khvilia_xcwi/enHeFWmHg.jpeg
Галета з інжиром

Панетони з інжиром та цукатами

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 4 шт
  • Молоко – 120 мл
  • Вершкове масло – 150 г
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • Цедра одного лимона або апельсина
  • Свіжий інжир – 200 г
  • Родзинки або інші сухофрукти – 100 г
  • Сіль – 1/2 ч.л.

Процес приготування:

  • Підігрійте молоко (воно повинно бути теплим, не гарячим).Розчиніть у молоці дріжджі і додайте 1 ст.л. цукру та 3-4 ст.л. борошна. Ретельно перемішайте;
  • Накрийте і залиште у теплому місці на 15-20 хвилин;
  • У велику миску просійте борошно, додайте цукор, сіль і ванільний екстракт. Збийте яйця і додайте їх до сухої суміші;
  • Додайте цедру лимона або апельсина для аромату. Поступово додайте опару і починайте замішувати тісто;
  • Додавайте м'яке вершкове масло порціями, добре вимішуючи тісто після кожного додавання. Тісто має бути еластичним і м'яким;
  • Наріжте інжир на шматочки і змішайте його з родзинками або іншими сухофруктами. Додайте їх у тісто, обережно вимішуючи;
  • Тісто має піднятися. Після цього викладіть тісто у спеціальні форми для панетоне. Дайте тісту ще раз піднятися у формах протягом 30-40 хвилин;
  • Випікайте панетоне протягом 35-45 хвилин (для великих панетоне – до 1 години), поки верхівка не стане золотистою.
poltavska-khvilia_xcwi/nJnttZiNg.jpeg
Панетони з інжиром та цукатами

Печиво з інжиром і горіхами

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 г
  • Вівсяні пластівці — 100 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Мед — 3 ст.л.
  • Свіжий або сушений інжир — 150 г
  • Грецькі горіхи — 100 г
  • Яйце — 1 шт
  • Розпушувач — 1 ч.л
  • Сіль — 1/4 ч.л

Процес приготування:

  • Змішайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач і сіль;
  • Розтопіть вершкове масло і змішайте з медом і яйцем;
  • Додайте дрібно нарізаний інжир і подрібнені горіхи до рідкої суміші;
  • З’єднайте всі інгредієнти і сформуйте печиво. Викладіть його на деко;
  • Випікайте при 180°C 15-20 хвилин до золотистого кольору.
poltavska-khvilia_xcwi/bA_HhZiHR.jpeg
Печиво з інжиром і горіхами

Смачного!

Марія Тристан

Ще з рубрики: "Користь"

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар