На Полтавщині попередили про небезпечну речовину у сирних соусах

Держпродспоживслужба в Полтавській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг соусів з Нідерландів – Lekkerkerker Food, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність до Держпродспоживслужби Полтавщини.

poltavska-khvilia_xcwi/4cWV0LZIR.jpeg

Серія харчових продуктів та кормів (RASFF) від 25 вересня 2023 року № 2023.6455-fup 12.

Що відомо про небезпечну бактерію

Bacillus cereus це вид грампозитивних, спороутворюючих ґрунтових бактерій. Вони викликають токсикоінфекцію у людини. Інкубаційний період триває від 1 до 12 години.

Зазвичай інфекція потрапляє в організм за вживанням гамбургерів, сирого та смаженого рису. Викликає харчові токсикоінфекції у людини (включаючи блювотний та діарейний синдром), продукує ентеротоксини.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просять негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: вул. Воскресенський узвіз,7, м. Полтава, 36020, тел. (0532) 60-66-47, e-mail: pol_gydpss@polvet.gov.ua, тел. Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини: (0532) 56-99-63.

Подякуй автору!

Сподобалась стаття? Mожеш подякувати автору гривнею.

Роман Гежа

Ще з рубрики: "Новини"

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар