Підприємиця з Донецька двічі тікала від війни та розпочала свій бізнес на Полтавщині

Тетяна Чернікова переїхала на Полтавщину, де розпочала бізнес з виготовлення страв тривалого зберігання у реторт-пакетах.

Про це повідомляє пресслужба Програми USAID АГРО.

Тетяна Чернікова до окупації працювала директором одного з Донецьких супермаркетів. У 2016 році вона з чоловіком, донькою та новонародженим сином переїхали до Харкова, до своєї сестри.

Фото: USAID АГРО

У новому місті родина організувала успішний бізнес з вирощування мікрозелені. Загалом розводили близько 20 видів мікрогріну до 500 кілограмів на місяць, стали одними з найбільших за обсягами постачальниками зелені у Харкові.

Незадовго до повномасштабного вторгнення, жінка отримала співфінансування від Програми USAID АГРО щоб розширити виробниці потужності та розвинути бізнес. Але підприємиця навіть не встигла розпакувати отримане в рамках проєкту обладнання, як почався новий наступ.

Фото: USAID АГРО

Родина переїхала до села Оржиці, де Тетяна орендувала приміщення, знайшла місцевих постачальників сировини та відновила виробничу діяльність. Жінка почала виготовляти прості страви тривалого зберігання у реторт-пакетах з овочів, фруктів, ягід та круп.

Така продукція дуже важлива під час війни: її легко споживати без електрики, переміщеним особам та людям на деокупованих територіях, які не мають доступу до зручностей.

У майбутньому Тетяна планує запустити цех та налагодити роботу з торговими мережами.

Нагадаємо, Великдень для захисників: на Полтавщині збирають продукти та білизну на фронт.

Подякуй авторці!

Сподобалась стаття? Mожеш подякувати авторці гривнею.

Тетяна Чубенко

Ще з рубрики: "Новини"