Підприємиця з Донецька двічі тікала від війни та розпочала свій бізнес на Полтавщині
Тетяна Чернікова переїхала на Полтавщину, де розпочала бізнес з виготовлення страв тривалого зберігання у реторт-пакетах.
Про це повідомляє пресслужба Програми USAID АГРО.
Тетяна Чернікова до окупації працювала директором одного з Донецьких супермаркетів. У 2016 році вона з чоловіком, донькою та новонародженим сином переїхали до Харкова, до своєї сестри.
У новому місті родина організувала успішний бізнес з вирощування мікрозелені. Загалом розводили близько 20 видів мікрогріну до 500 кілограмів на місяць, стали одними з найбільших за обсягами постачальниками зелені у Харкові.
Незадовго до повномасштабного вторгнення, жінка отримала співфінансування від Програми USAID АГРО щоб розширити виробниці потужності та розвинути бізнес. Але підприємиця навіть не встигла розпакувати отримане в рамках проєкту обладнання, як почався новий наступ.
Родина переїхала до села Оржиці, де Тетяна орендувала приміщення, знайшла місцевих постачальників сировини та відновила виробничу діяльність. Жінка почала виготовляти прості страви тривалого зберігання у реторт-пакетах з овочів, фруктів, ягід та круп.
Така продукція дуже важлива під час війни: її легко споживати без електрики, переміщеним особам та людям на деокупованих територіях, які не мають доступу до зручностей.
У майбутньому Тетяна планує запустити цех та налагодити роботу з торговими мережами.
Нагадаємо, Великдень для захисників: на Полтавщині збирають продукти та білизну на фронт.
Подякуй авторці!
Сподобалась стаття? Mожеш подякувати авторці гривнею.