Смаколики на суботній вечір: як приготувати французькі булочки

Сінабон – це всесвітньо відомий бренд булочок із корицею, який представлений уже в 54 країнах. Сінабони ( а ці булочки тепер називають за назвою бренду) - це випічка з корицею, зверху яку ще і поливають вершковим сиром.

Ми пропонуємо вам приготувати сінабони і запроситигостей на теплі суботні посиділки.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 мл теплого молока,
  • 1 яйце,
  • 65 г масла вершкового,
  • 3 ст. л. теплої води,
  • 1 пакетик ванільного цукру,
  • 3,5 склянки (200 мл) борошна,
  • сіль,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 2 ч. л. сухих дріжджів.

Для начинки:

  • 1 склянка цукру,
  • 4 ч. л. меленої кориці,
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури

Можна додати родзинки чи горіхи.

Для глазурі:

  • 180 г вершкового крем-сиру,
  • 150 г цукрової пудри,
  • 1-2 ст. л. лимонного соку,
  • 1-2 ст. л. вершків.

Приготування:

Спершу варто змішати половину молока, воду, столову ложку цукру й дріжджі.

Залишити на 10-15 хвилин. Разом змішати вінчиком масло, 2 ст. л. цукру, яйце. Додати молоко, яке залишилося, сіль, борошно, ванілін, опару й ретельно все вимісити до однорідного стану.

poltavska-khvilia_xcwi/_XfWf53GR.jpeg

Суміш слід накрити рушником і поставити у тепле місце, поки опара не збільшиться вдвічі-втричі.

Поки тісто підходить, можна приготувати начинку. Змішати ложкою всі інгредієнти для начинки, щоб суміш стала схожою на вологий пісок.

Тісто, яке піднялося, розділити на навпіл. Кожну половину розкачати у великий прямокутник. Розкласти рівномірно начинку.

Починаючи з широкого краю, згорнути тісто в дуже щільний рулет. Нарізати його скибочками, завширшки приблизно 4 см.

Отримані булочки викласти у велику круглу форму.

poltavska-khvilia_xcwi/ehfNB53Gg.jpeg

Лишаємо булочки ще хвилин на 20-30, аби вони ще підійшли і заповнили собою форму.

Лише після цього ставимо у духовку на 20-30 хвилин, якраз до моменту, коли вони підрум'яняться.

poltavska-khvilia_xcwi/ENdKB5qGR.jpeg

Приготувати глазур-заливку: змішати вершковий сир із цукровою пудрою, додати трохи лимонного соку й злегка розбавити вершками. Отриману суміш збити міксером. Готові булочки одразу заливаємо сумішшю.

Приємного апетиту!

Ярослава Фоніна

Ще з рубрики: "Війна"

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар