Смаколики на суботній вечір: як приготувати французькі булочки
Сінабон – це всесвітньо відомий бренд булочок із корицею, який представлений уже в 54 країнах. Сінабони ( а ці булочки тепер називають за назвою бренду) - це випічка з корицею, зверху яку ще і поливають вершковим сиром.
Ми пропонуємо вам приготувати сінабони і запроситигостей на теплі суботні посиділки.
Інгредієнти
Для тіста:
- 250 мл теплого молока,
- 1 яйце,
- 65 г масла вершкового,
- 3 ст. л. теплої води,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 3,5 склянки (200 мл) борошна,
- сіль,
- 3 ст. л. цукру,
- 2 ч. л. сухих дріжджів.
Для начинки:
- 1 склянка цукру,
- 4 ч. л. меленої кориці,
- 50 г вершкового масла кімнатної температури
Можна додати родзинки чи горіхи.
Для глазурі:
- 180 г вершкового крем-сиру,
- 150 г цукрової пудри,
- 1-2 ст. л. лимонного соку,
- 1-2 ст. л. вершків.
Приготування:
Спершу варто змішати половину молока, воду, столову ложку цукру й дріжджі.
Залишити на 10-15 хвилин. Разом змішати вінчиком масло, 2 ст. л. цукру, яйце. Додати молоко, яке залишилося, сіль, борошно, ванілін, опару й ретельно все вимісити до однорідного стану.
Суміш слід накрити рушником і поставити у тепле місце, поки опара не збільшиться вдвічі-втричі.
Поки тісто підходить, можна приготувати начинку. Змішати ложкою всі інгредієнти для начинки, щоб суміш стала схожою на вологий пісок.
Тісто, яке піднялося, розділити на навпіл. Кожну половину розкачати у великий прямокутник. Розкласти рівномірно начинку.
Починаючи з широкого краю, згорнути тісто в дуже щільний рулет. Нарізати його скибочками, завширшки приблизно 4 см.
Отримані булочки викласти у велику круглу форму.
Лишаємо булочки ще хвилин на 20-30, аби вони ще підійшли і заповнили собою форму.
Лише після цього ставимо у духовку на 20-30 хвилин, якраз до моменту, коли вони підрум'яняться.
Приготувати глазур-заливку: змішати вершковий сир із цукровою пудрою, додати трохи лимонного соку й злегка розбавити вершками. Отриману суміш збити міксером. Готові булочки одразу заливаємо сумішшю.
Приємного апетиту!