«Вареники та галушки» — 12 варених страв з Полтавщини зібрали в одну брошуру
Автори п’ятої науково-популярної брошури із серії «Музейна корчма. Традиційні полтавські страви» досліджували варені страви з борошна з різних куточків Полтавщини.
Про це повідомили на сторінці Полтавського Краєзнавчого музею.
У брошурі йдеться про походження страв, та їхніх назв, різновиди потрібного тіста та начинок, традиції використання в обрядах Полтавщини.
Брошура містить 12 рецептів різновидів страв, записаних від респондентів з різних куточків Полтавщини.
«Це традиційний святковий наїдок на відміну від щоденних, не менш смачних галушок. Вареники були обов’язковими на столі під час важливих», — йдеться у повідомленні.
Автори намагались виявити зміни, що відбулися у рецептурі в процесі виготовлення та споживання борошняних виробів на території Полтавщини в останні десятиліття.
Брошури серії «Музейна корчма. Традиційні полтавські страви» виходять друком у харківському видавництві «Майдан».
Подякуй автору!
Сподобалась стаття? Mожеш подякувати автору гривнею.