У Решетилівці стартувала «Решетилівська весна» (фото)

23 серпня у Решетилівці відкрили мистецький фестиваль, який триватиме увесь день.

Про це з місця подій повідомляє «Полтавська Хвиля».

Урочисте відкриття відбулося біля Решетилівського будинку культури, близько 11 ранку. Початок фестивалю відзначили ходою у вишиванках.

poltavska-khvilia_xcwi/o6EaXX77R.jpeg

На відкритті присутні голова Полтавської облради Олександр Біленький та місцеві депутати, голова Решетилівської міської ради Оксана Дядюнова, заступник голови Полтавської облдержадміністрації з соціальних питань, дітей, культури і туризму, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Катерина Рижеченко.

Багатьох цікавило, чому «Решетилівську весну» проводять влітку. За словами Олександра Біленького, таке рішення прийняли через карантинні обмеження. Проте наступного року усе проведуть вчасно, 1 травня. Якраз цього дня Решетилівка святкує День міста.

poltavska-khvilia_xcwi/lF4BuunnR.jpeg

На заході грамотами відзначили майстрів народного мистецтва області. Окрім цього, під час відкриття виступили мистецькі колективи, які привітали організаторів та учасників фестивалю із початком.

Паралельно із урочистою частиною заходу, на території фестивалю вже працюють фудкорти та розважальні локації.

Окрім цього, працює виставка-продаж виробів майстрів народних промислів. Діють і майстер-класи: гості можуть спробувати себе у живописі, ручному килимарстві, вишивці та гончарному мистецтві.

Із нового: на фестивалі просто неба готували шпундру.

Шпундра — давня українська народна страва. Для приготування цієї страви зазвичай використовується смажена свинина, тушкована із буряками в буряковому квасі. Шпундра дуже нагадує верещаку, але, на відміну від неї, шпундру заправляли не сухарями, а борошном або запареним тертим пшоном.

Пропонуємо вам переглянути програму заходу:

Як повідомляє кореспондент «Полтавської Хвилі», на вечірньому концерті зібралося кілька тисяч відвідувачів.

Ярослава Фоніна

Ще з рубрики: "Новини регіону"

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар