«Галя доБалувалася»: у Полтаві призупинили діяльність популярного виробника напівфабрикатів

Держпродспоживслужба  в Полтавській області встановила порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів при виробництві та обігу харчових продуктів під час перевірки СК «Кропкрафт-груп», де виробляють та продають напівфабрикати ТМ «Галя Балувана».

poltavska-khvilia_xcwi/c3akIg27R.jpeg
Фото — Держпродспоживслужба

У Полтаві Держпродспоживслужба призупинила діяльність підприємства, яке виробляє напівфабрикати ТМ «Галя Балувана». Про це повідомляють на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Фахівці Держпродспоживслужби не отримали документів на ряд продуктів, які використовуються для виготовлення напівфабрикатів:

«Оператор ринку СК «Кропкрафт-груп» не надав жодного документа на м’ясо, рибу та інші харчові продукти, які використовується як інгредієнти для  виготовлення  пельменів, хінкалі, котлет, фаршированих перців та голубців, а також інформації про підприємства,  з яких вона отримана».

poltavska-khvilia_xcwi/EVJmIg2nR.jpeg
Фото — Держпродспоживслужба
poltavska-khvilia_xcwi/Lf9mIg27R.jpeg
Фото — Держпродспоживслужба

Також інспектори служби виявили низку порушень правил, щодо гігієнічних вимог до потужностей харчової промисловості:

poltavska-khvilia_xcwi/ilNZSR27g.jpeg
Фото — Держпродспоживслужба

«У приміщенні цеху з виготовлення напівфабрикатів  на вулиці Станіславського 14/2 на стінах залишки монтажної піни, у стелі отвори, кухонний інвентар зберігається хаотично, у холодильному обладнані де зберігається м’ясо, фарш, молочні продукти, соуси — відсутні  засоби вимірювальної техніки та не дотримується товарне сусідство. Контейнери з харчовими відходами, будівельні матеріали зберігаються разом з овочами, крупами та панірувальними сухарями, а це спричиняє перехресне забруднення!  Яйця курячі зберігаються у ящиках на підлозі, без дотримання температурно — вологісного режиму. У цеху повно  мух та молі!», — зазначається в повідомленні.

poltavska-khvilia_xcwi/_C1ZSRh7g.jpeg
Фото — Держпродспоживслужба

Спеціалісти Управління Держпродспоживслужби Полтавщини ухвалили рішення про тимчасове припинення  роботи суб’єкта господарювання з 1 грудня 2021 року терміном на 10 робочих днів. А також  вилучили майже 300 кг м’яса.

Тож, у підприємця  є час для того, щоб усунути виявлені порушення вимог законодавства і провести коригувальні дії, аби  відновити  роботу потужності.

Нагадаємо, що в мережі з'явились фото, де Шкільних кухарів Полтави з ознаками ГРВІ просять ухилятись від перевірок.

Анатолій Кривошапко

Ще з рубрики: "Соціум"

Останні публікації

Обговорення

Написати коментар